Även efter pandemin kommer många av oss att fortsätta jobba på distans, inte för att vi måste utan för att det kan vara mer lustfyllt och kreativt. Men dessa miljöer är sällan optimerade för produktivitet, något HP tog fasta på när de utvecklade nya EliteBook.

Pandemin förändrade våra arbetsmönster praktiskt taget över en natt. Arbetslokaler tömdes och för många blev köksbordet det nya kontoret.

Även efter att pandemin är över kommer många av oss att fortsätta jobba på distans: för dem som har långt till kontoret har det varit skönt att slippa pendlingen, och den insparade tiden har underlättat i vardagen. Och de som börjar tröttna på att sitta i soffan eller vid köksbordet ser kanske fram emot att sitta med en latte på ett coffice eller i en annan mer kreativ miljö.

Det nya normala

– Mycket tyder på att förändringarna i arbetsmönster åtminstone till viss del blir permanenta, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP.

– Att distansarbeta oftare kommer att bli den nya normen, och man kanske bara kommer in till kontoret två eller tre gånger i veckan för att stämma av viktiga saker med kollegor och hämta inspiration. Det kommer att finnas en förväntan att det är okej att inte alltid vara på plats, och de arbetsgivare som inte går med på det kan komma att få svårt att locka talanger.

Det finns flera fördelar. Att kunna dra ner på pendlingen möjliggör för fler att bo större, eftersom det inte längre är lika viktigt att bo nära arbetsplatsen där bostadspriserna i regel är högre. Många upplever också att de arbetar bättre i andra miljöer än kontorslandskapet.

Läs mer om HP EliteBook-serien här

Miljöombyte kan stimulera

– För vissa har hemarbete under pandemin varit en utmaning, men det finns olika anledningar till det, säger Niclas Oldmark. En del vill ha en lugnare miljö än kontoret, medan andra fungerar bättre när det händer något, att de får energi av en mer kreativ miljö och inte sitter ensamma hemma. De längtar efter att kunna sitta på ett café eller i en annan miljö.

HP EliteBook 840 är precis som övriga laptops i EliteBook-serien byggd för att användaren ska kunna vara uppkopplad och produktiv i alla miljöer.

Problemet är att dessa miljöer sällan är optimala arbetsplatser. På kontor finns ergonomiska arbetsplatser, nödvändiga eluttag och fungerande wifi, men också genomtänkt belysning och lagar som reglerar ljudnivå. När förutsättningarna helt ändras behövs en dator som klarar av den nya arbetsmiljön.

– Med nya EliteBook har HP tagit fram en laptop just för detta, berättar Niclas Oldmark. Vi har satsat på att göra den så lätt som möjligt, för att många byter arbetsplats flera gånger per dag och då ska det vara enkelt att flytta runt datorn – eller att bära runt på den medan man sträcker på benen under ett webbinarium.

Läs mer om HP EliteBook-serien här

Höga krav på datorns prestanda

Niclas Oldmark fortsätter:

– Pandemin har gjort laptopen till vårt viktigaste verktyg, och även framöver kommer det att ställas krav på bra konferensmöjligheter. Därför har EliteBook en riktigt bra webbkamera, intelligenta mikrofoner som framhäver ditt tal i bakgrundssorlet, och ett ljudsystem från Bang & Olufsen. Det finns också möjlighet att välja mellan olika skärmpaneler, beroende på om man vill ha extrem ljusstyrka som gör skärmen synlig även när vårsolen ligger på, bästa möjliga färgåtergivning eller anpassad för inomhusanvändande.

Gemensamt för alla EliteBook-modeller är höga prestanda, hög servicebarhet, stora uppgraderingsmöjligheter som förlänger livslängden och lång batteritid parat med tre års garanti på batteriet.