I genomsnitt tar det ungefär 200 dagar för ett företag att upptäcka att ett dataintrång har skett. Faktum är att det inte längre krävs speciellt mycket kunskap från hackarnas sida – det finns en uppsjö verktyg som gör det lätt att hitta sårbarheter att utnyttja.

Här tar vi en titt på tre sårbara slutpunkter på varje kontor som du bör vara extra uppmärksam på:

1. Skrivare

Mer än hälften av alla organisationer inkluderar inte sina oskyddade skrivare i sin säkerhetsstrategi. Det kan vara orsaken till att 60 procent av cheferna tror det är ”sannolikt” att deras skrivare innehåller skadliga program. Även om du inte skriver ut kundernas personnummer och lämnar dem i utskriftsfacket i flera timmar, är skrivaren en intelligent, nätverksuppkopplad enhet som kan fungera som en öppen dörr in till företagets nätverk.

LÄS MER: 3 hacktrender som blev populära 2018

2. Routrar

Den 21 oktober 2016 drabbades DNS-leverantören Dyn av en omfattande DoS-attack vilket resulterade i att bland annat Netflix, Amazon och Reddit låg nere. Attacken möjliggjordes av DNS-sökningar från tiotals miljoner IP-adresser, bland annat otaliga oskyddade företagsroutrar och skrivare som infekterats av skadlig kod.

3. Mobila enheter

Smartphones har länge ansetts vara den svagaste länken i företagens nätverkssäkerhet. En studie upptäckte att Android-telefoner utgör hela 81 procent av alla enheter som är infekterade med skadliga program världen över. I många fall är det inte särskilt svårt att få skadliga program på telefonen. Förra året började 1 av 14 dataintrång som en nätfiskeattack där någon klickade på en länk.