En skrivare i företag kan vara som en öppen dörr till hela ert nätverk, inklusive mail, servrar och personliga enheter. Det betyder att någon utifrån kan oupptäckt komma åt och hantera era viktigaste data. Därför är ett skrivarköp är ett säkerhetsbeslut.

Under de senaste åren har skrivaren utvecklats till en fullfjädrad dator med skärm, minne, hårddisk och inte minst anslutning till det lokala nätverket. Faran ligger i att de flesta företag har strikta riktlinjer för att säkra sin datorutrustning, men att skrivaren glöms bort, trots att den är en utmärkt bakdörr för den som vill komma in i nätverket. En angripare kan enkelt och automatiskt skicka det som skrivs ut eller skannas till utomstående, och även samla information om nätverket som skrivaren är ansluten till, och därmed få fler inloggningsportar till nätverket.

LÄS MER: Lär dig vad du ska skydda dig mot – Så vet vad vad som är i huvudet på en hackare

Väldigt många företag har upplevt IT-intrång som inbegrep skrivarsäkerhet. Sårbarheten kan gälla attacker inifrån eller utanför företaget, eller vårdslös användning av skrivare och utskrivna dokument. Intrången kan till exempel ske via nätverksportar, genom att utskrivna/kopierade/skannade dokument fångas upp från skrivarutrustningens hårddisk och RAM-minne, att obehöriga kommer åt utskrivna dokument i skrivarfacket eller att skyddade dokument (checkar, läkemedelsrecept) används på otillåtna sätt.

Skydda era enheter, data och dokument
Kritiska luckor kan uppstå på flera platser i bildbehandlings- och utskriftsmiljön. När man förstått de sårbara punkterna blir det lättare att minska riskerna.

HP JetAdvantage Private Print
En grundläggande lösning för flyttbara utskrifter som låter användare skriva ut jobb till sina säkra köer i molnet och hämta ut dem från valfri kompatibel enhet från HP.

HP Access Control Secure Pull Print
Med den här serverbaserade programvaran för flyttbara utskrifter kan användare skriva ut till ett säkert nätverk och autentisera vid skrivaren med en PIN-kod, ett kort eller någon annan metod.

Närhetskortläsare
Med närhetskortläsare från HP kan användare snabbt och säkert autentisera och skriva ut på en skrivare eller MFP med sina vanliga ID-kort.