Skydda företagets skärmar från nyfikna blickar med HP Sure View.

Alla hackare är inte lika. Samtidigt som företag stärker sin säkerhet mot avancerade cyberattacker, glömmer många att skydda sig mot lågteknologihot som visuell hackning.


Visuell hackning innebär att någon ”tittar över axeln” för att se vad som finns på skärmar och skrivbord och inhämtar känslig information för obehörig användning. Det betraktas som det femte mest underskattade lågteknologihotet, eftersom det inte lämnar något avtryck och sällan upptäcks av IT-anställda. Det kan hända vem som helst, var som helst, när som helst. Och när det händer är konsekvenserna omedelbara och oåterkalleliga.

LÄS MER: Hur kan automatiska skydd rädda era företagsenheter

Ett experimentgenomfört av Ponemon Institute visade att 91 % av alla visuella hackningsförsök lyckades, och 52 % av de känsliga uppgifter som inhämtades kom från anställdas datorskärmar. Det är oroväckande statistik, eftersom konsekvenserna av attackerna kan vara lika skadliga som nätverksintrång, med allt från stulna inloggningsuppgifter till sekretessbelagda kunduppgifter. Om uppgifterna hamnar i fel händer kan företaget mista kundernas förtroende, vilket kan få katastrofala följder.

LÄS MER: Ge cyberbrottslingarna en match

Varje företag bör ha som prioritet att se till att de anställda skyddar känsliga företagsuppgifter, särskilt i och med att allt fler jobbar på distans. Idag utnyttjar vi gärna mobilteknologins möjligheter för att jobba på distans från tåget, på ett delat kontor eller på ett kafé. Genom att jobba på distans gör vi vår digitala information mindre skyddad. Det är lättare att förbipasserande ser skärmen och att visuell hackning äger rum, och i slutänden innebär det att riskerna ökar för företaget.

LÄS MER: Nätfiske drabbar inte längre bara e-post

Företag kan inte längre bortse från det här växande lågteknologihotet. De måste vidta åtgärder och förbättra sin säkerhet. Detta innebär bättre programvara, säkerhetsutbildning och enheter med inbyggda säkerhetsfunktioner. Precis som HP Sure View, som finns tillgänglig för hela HP Elite-serien, inklusive HP EliteBook x360, med 8:e generationens Intel® Core™ i7-processorer – världens säkraste och mest managerbara datorer.

HP Sure View är en av flera säkerhetslösningar från HP och var världens första integrerade sekretessfilter för persondatorer. Lösningen reducerar det synliga ljuset med 95 % och hindrar att visuella hackare kan se skärmen från sidan, med endast ett knapptryck. Innehållet på skärmen är bara synligt för den som tittar rakt på skärmen, så oavsett var du arbetar kan du känna dig säker på att informationen skyddas och inte hamnar i fel händer. Men det kan vara lättare sagt än gjort att få tillgång till sådana avancerade enheter.

LÄS MER: Testa om din nuvarande säkerhetslösning skyddar dig och ditt företag

Det är därför tjänster som HP Device as a Service (DaaS)4 kan vara till hjälp. Lösningen är en modern konsumtionsmodell som gör det enklare för företag att förse sina anställda med rätt hårdvara och tillbehör, hantera datorparker med flera olika operativsystem och få tillgång till ytterligare livscykeltjänster. HP DaaS erbjuder enkla men flexibla prisplaner där man betalar per enhet. Genom att kombinera lösningen med enheter som HP EliteBook 360-serien med 8:e generationens Intel® Core™ i7-processorer som tillval ser ni till att verksamheten flyter på smidigt och effektivt.