60 % av alla IT-direktörer anser att de aldrig kommer kunna besegra cyberbrottsligheten. Hur kan du skapa en vinnande säkerhetsstrategi?

Just när du trodde att du förbättrat säkerheten och täppt till alla hål som exponerade nätverket så kommer en ny cyberattack. Mer sofistikerad och ihärdig än förra och redo att skapa kaos i din verksamhet. Det verkar helt enkelt som att det inte finns något slut på attackernas utveckling och därför anser 68 % av alla IT-direktörer att deras säkerhetslösningar inte är tillräckligt bra för att stå emot.

LÄS MER: Företagets personal är ett rörligt mål för visuella hackare

Detta syntes tydligt i attacken år 2018 som påverkade ett antal högprofilsföretag och infekterade deras BIOS med malware, vilken nu är känd som LoJax2. BIOS-attacker har länge varit ett stort bekymmer eftersom de kan vara i stort sett omöjliga att upptäcka, de är extremt svåra att ta bort och eftersom de kan ge hackare nästan total kontroll av den infekterade datorn. Även om man länge vetat att en sådan attack var möjlig så har det inte varit verkligt för företagen – förrän nu.

Om LoJax har lärt oss någonting så är det att så fort du startar din dator är systemet öppet för en attack. Antivirusprogram och andra programvarulösningar från tredje part är inte längre tillräckligt för att skydda nätverket – särskilt då de inte kan övervaka förändringar av BIOS. Istället för att göra som 79 % av alla företag som förlitar sig på enbar antivirusprogram måste du utveckla en alternativ säkerhetsstrategi. Hur? Svaret är en säkerhetslösning med flera lager som byggs in direkt i hårdvaran.

LÄS MER: Hur kan automatiska skydd rädda era företagsenheter

Vi anser att varje PC-beslut även är ett säkerhetsbeslut. Därför har vi utformat HP Elite‐serien som sätter säkerhet först, och innefattar persondatorer, arbetsstationer och point-of-sale lösningar. Till exempel så har HP EliteBook x360 med 8:e generationens Intel® Core™ i7- processorer säkerhetslösningar som förstärks av programvaran och som ger dig ett försvar i flera lager för att skydda företaget från alla vinklar.

LÄS MER: Testa om din nuvarande säkerhetslösning skyddar dig och ditt företag

Innovativa säkerhetsfunktioner som t.ex. HP Sure View Gen24 – ett inbyggt sekretessfilter som ger omedelbart skydd mot visuell hackning. Eller HP Sure Click5 som gör att slutanvändaren slipper ta ansvar för att identifiera en osäker webbplats. Datorn skapar istället en isolerad webbläsarsession och förebygger spridning av skadlig programvara från en infekterad flik till en annan. Om en attack som LoJax drabbar ditt företag så kan du fortsätta arbeta säkert med tryggheten i att du har en förstärkt säkerhetsfunktion som är inbyggd i datorn. Som det första och enda självläkande BIOS-skyddet kan HP Sure Start Gen4 automatiskt upptäcka en attack från malware – även om det är ett program det aldrig sett tidigare – och återställa BIOS. Det kan dock vara lättare sagt än gjort att förbättra säkerheten för företaget med hjälp av hårdvaruförbättringar. Det är därför lösningar som t.ex. HP Device as a Service (DaaS)7 kan vara till hjälp. Med HP DaaS blir det enklare att utrusta medarbetarna med rätt hårdvara, tillbehör och livscykeltjänster – med en flexibel metod som klarar era säkerhetsbehov.